Warning: utf8_to_unicode: Incomplete multi-octet sequence in UTF-8 at byte 39 in /home/natsistr/public_html/libraries/vendor/joomla/string/src/phputf8/utils/unicode.php on line 173

Warning: utf8_to_unicode: Incomplete multi-octet sequence in UTF-8 at byte 31 in /home/natsistr/public_html/libraries/vendor/joomla/string/src/phputf8/utils/unicode.php on line 173

Warning: utf8_to_unicode: Incomplete multi-octet sequence in UTF-8 at byte 27 in /home/natsistr/public_html/libraries/vendor/joomla/string/src/phputf8/utils/unicode.php on line 173

Warning: utf8_to_unicode: Incomplete multi-octet sequence in UTF-8 at byte 38 in /home/natsistr/public_html/libraries/vendor/joomla/string/src/phputf8/utils/unicode.php on line 173

Warning: utf8_to_unicode: Incomplete multi-octet sequence in UTF-8 at byte 51 in /home/natsistr/public_html/libraries/vendor/joomla/string/src/phputf8/utils/unicode.php on line 173

Διάρκεια: 6 ημέρες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ στη μαγεία του ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ & ΤΗΣ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

Ταξιδέψτε μαζί μας στον Μέλανα Δρυμό και την Αλσατία. Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και πολλές συγκινήσεις σας περιμένουν σε αυτό το ταξίδι! Από το Μπάντεν Μπάντεν στο γιορτινό Στρασβούργο και στον δρόμο του κρασιού, από τη μαγεία του Μέλανα Δρυμού στο κάστρο της Χαϊδελβέργης. Οδοιπορικά που θα χαρακτούν στην μνήμη και την ψυχή σας. Διαβάστε παρακάτω όλο το προγραμμα για να δείτε όλες τις μαγικές λεπτομέριες.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Φρανκφούρτη - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φρανκφούρτη με την AEGEAN AIRLINES ή τη LUFTHANSA. Άφιξη και αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν. Η ξακουστή αυτή λουτρόπολη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το Καζίνο, κτίριο «κόσμημα» της πόλης, με τους ολάνθιστους κήπους & τον ποταμό Όος που την διασχίζει. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναχώρηση για το Στρασβούργο και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup. (www.hilton.com ). Το βράδυ με την συνοδεία του αρχηγού θα έχετε την δυνατότητα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2η: …Στρασβούργο και χριστουγεννιάτικη αγορά

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης όπου θα περιηγηθούμε. Εκεί δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναό της Notre Dame με ύψος 142 μ., αλλά και το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του, από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν παγκοσμίως. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περπατήσουμε στην γνωστή κουκλίστικη «Μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης με φόντο τον Καθεδρικό Ναό, είναι από τις μεγαλύτερες της Γαλλίας. Ένα γιγαντιαίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλεμπέρ μετατρέπει όλη τη πόλη σε παραμυθένιο τόπο.

Ημέρα 3η: …δρόμος του κρασιού Εγκισέμ, Κολμάρ & Ρίκβιρ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειοανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στην γοητευτική πόλη του Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

 

Ημέρα 4η: στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, λίμνη Τίτιζε & καταρράκτες Triberg - Χαιδελβέργη

Πρόγευμα και προορισμός μας ο Μέλανας Δρυμός και το σπάνιας ομορφιάς Μαύρο Δάσος με την καταπληκτική φύση. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα και ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Το οδοιπορικό μας περνώντας από γραφικές κοιλάδες θα καταλήξει αρχικά στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στη συνέχεια στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας στην περιοχή Τρίμπεργκ. Μην ξεχνάτε ό,τι βρίσκεστε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού, για αυτό μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το τοπικό μουσείο, με εκθέματα της περιοχής του Μέλανα Δρυμού, ή κάποιο από τα πολλά καταστήματα. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποί ηση στο επιλεγμένο και κεντρικό ξενοδοχείο μας CROWNE PLAZA 4* sup. (www.crowneplazaheidelberg.de)

 

Ημέρα 5η: Χαϊδελβέργη

Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση για περιήγηση της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών, και του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική & την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Schloss (κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε στο τεράστιο πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπστράσε (1600 μ.) που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας, αγαπητός από τον γυναικείο πληθυσμό αφού είναι γεμάτος από καταστήματα.

 

Ημέρα 6η: Χαιδελβέργη - Φρανκφούρτη - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη και το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ή την LUFTHANSA
Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup & δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup στη Χαιδελβέργη.  
Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
GALA Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο HILTON
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα  
Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Φ.Π.Α. 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.

 

Σημείωση: : Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχώρηση : 22,23,29,30 Δεκεμβρίου